|
خسارت کرم ساقه خوار برنج معني دار نيست
با وجود بومي شدن کرم ساقه خوار برنج در مزارع کشور، شرايط آب و هوايي امسال باعث طغيان اين آفت شد. اما عملکرد محصول برنج بالاتر از آن است که اين آفت بخواهد خسارت زيادي بزند
|
|
رييس موسسه تحقيقات برنج کشور در گفتگو با خبرنگار ايانا با اعلام اين مطلب گفت: حدود 40 سالي است که کرم ساقه خوار برنج از طريق مصنوعي از کشورهاي بيگانه به کشورمان آورده شده است.
دکتر عباس شهدي کومله افزود: محصول برنج در ايران به عنوان محصولي استراتژيک و سوق الجيشي محسوب مي شود که هميشه براي ضربه زدن به اين محصول و ايجاد وابستگي به ساير کشورها از حربه هاي مختلف استفاده مي شود.
وي خاطرنشان کرد: طغيان کرم ساقه خوار برنج به گونه اي نبوده است که بخواهد ايجاد نگراني کند.
شرايط اقليمي حمله آفات به مزارع را باعث شد
شهدي تصريح کرد: با پشت سر گذاشتن سالي خشک و وجود گرماي بالاي هوا در سال جاري به طور قطع پيش بيني افزايش آفات کشاورزي مي شد.
وي ادامه داد: آفت کرم ساقه خوار در ساقه برنج همچنان وجود داشته است و فعاليت خود را به آرامي انجام مي داد. اما امسال با گرماي شديد هوا اين آفت به خواب تابستانه رفته و فعاليت آن کند شده بود. اما در طي چند هفته گذشته که شرايط آب و هوايي متناسب تر شد، اين آفات از خواب بيدار شده و شروع به تغذيه از ساقه هاي برنج کردند.
رييس موسسه تحقيقات برنج کشور تاکيد کرد: به دليل آنکه شاليکاران با چشم قادر به ديدن اين آفات در مزارع خود شده اند، وحشت کرده و خبر از طغيان آفت کرم ساقه خوار برنج در مزارع کردند.
شهدي يادآور شد: با وجود افزايش عملکرد در سال جاري نسبت به سال گذشته آنچه که درباره کرم ساقه خوار برنج گفته مي شود و خسارتي که ايجاد کرده، معني دار نبوده است.
وي اظهار داشت: شاليکاران کشورمان به خوبي مي دانند که بايد در چه مواقعي از سم استفاده شود و مديريت صحيح مزارع برنج را نيز آموزش ديده اند. بنابراين هيچ نگراني براي خسارت اين آفت وجود ندارد./
خبرنگار: مژگان ستار
|